Kolposkopi

Kolposkopi är en undersökning som görs på mottagning för att undersöka cellförändringar på livmoderhalsen. Undersökningen följer oftast efter ett avvikande cellprov eller för dig som följs för tidigare kända cellförändringar. I vissa fall, t ex inför planerad IVF-behandling utomlands, kan det hända att den behandlande kliniken kräver att du har genomgått en kolposkopi inför detta.

Vid kolposkopin tittar vi på livmoderhalsen i mikroskop och två ämnen, ättikslösning och jod, tillförs för att se utbredningen av cellförändringar. Om det finns några synliga cellförändringar tar vi små vävnadsprover från dessa, för att på det sättet kunna avgöra graden av cellförändring.

Även om det vanligaste är att cellförändringar läker ut av sig själv, är det viktigt att följa dessa för att inte missa eventuell utveckling till grava cellförändringar, som i sin tur kan leda till utveckling av livmoderhalscancer.

På Livra kvinnoklinik utförs kolposkopiundersökningar av specialistläkare inom gynekologi som har stor erfarenhet av detta sedan tidigare.

Vi är en privat gynekologimottagning, som gör det möjligt för dig att enkelt få tillgång till kunnig och personlig vård. Hos oss är du som patient i centrum. Vi bedriver vård av högsta kvalitet, på ett sätt så att du som patient också upplever detta.
040-39 65 39

Telefontider
Tisdagar samt torsdagar 10.00 - 12.00.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram