Framfall

Framfall innebär en försvagning av slidväggarna så att något av lilla bäckenets organ buktar ned i slidan. Ett främre framfall innebär att urinblåsan buktar in i slidans framvägg.

Ett bakre framfall innebär att ändtarmen buktar in i slidans bakvägg. I vissa fall kan även livmodern bukta ned mot eller utanför slidöppningen och orsaka obehag. Symtomen kan vara en upplevd klumpkänsla nertill i underlivet, skavkänsla eller besvär med att tömma blåsan eller tarmen ordentligt.

Framfall kan behandlas med en ring som agerar som stöd och håller tillbaka framfallet eller en operation. Vi hjälper dig i första hand med att prova ut en ring som passar just dig. Om en operation visar sig vara bäst för dig hjälper vi dig att få kontakt med rätt instans.

Vi är en privat gynekologimottagning, som gör det möjligt för dig att enkelt få tillgång till kunnig och personlig vård. Hos oss är du som patient i centrum. Vi bedriver vård av högsta kvalitet, på ett sätt så att du som patient också upplever detta.
040-39 65 39

Telefontider
Tisdagar samt torsdagar 10.00 - 12.00.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram